Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Ενημέρωση | Γραφείο Τύπου | Συναντήσεις εργασίας για το ΕΣΠΑ στους Δήμους Καβάλας και Νέστου

Συναντήσεις εργασίας για το ΕΣΠΑ στους Δήμους Καβάλας και Νέστου

Εκτύπωση

PIC_0033Συναντήσεις εργασίας με θέμα τα εκτελούμενα και υπό ένταξη έργα στους Δήμους Καβάλας και Νέστου πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού – Πολιτισμού Κώστα Παπακοσμά, υπηρεσιακούς παράγοντες και Περιφερειακούς Συμβούλους.

 

Σε δήλωση του μετά το πέρας των συναντήσεων, που πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Δήμων Καβάλας και Νέστου ο κ. Γιαννακίδης υπογράμμισε πως «είχαμε μία συνεργασία με το Δήμο του Νέστου σε επίπεδο υπηρεσιακό αλλά και πολιτικό.

Είδαμε την αξιολόγηση των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αλλά και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, είδαμε πιθανά προβλήματα τα οποία υπάρχουν και θα μπορέσουμε να τα υπερκεράσουμε, θεωρώ ότι η συνεργασία ήταν σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο, υπάρχει μία ετοιμότητα μελετητική και μέσα από τη συνεργασία πιστεύω ότι θα υλοποιήσουμε έργα και κοινωνικές ανάγκες που έχουν ιεραρχηθεί και έχουν αξιολογηθεί και από την πρωτοβάθμια και από τη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση και δεσμευτήκαμε την επόμενη εβδομάδα ότι θα δούμε μία σειρά από αιτήματα τα οποία έχει καταθέσει ο Δήμος Νέστου για να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Νωρίτερα ανάλογη συνάντηση έγινε και με το Δήμο Καβάλας η όποια και αυτή είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της συνεργατικότητας όπου μέσα σε τακτά χρονικά διαστήματα βρισκόμαστε με όλους τους τελικούς δικαιούχους και συναποφασίζουμε για τον αναπτυξιακό μας βηματισμό και την υλοποίηση των έργων που έχουν ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν στην κοινωνία και στην Περιφερειακή Ενότητα της Καβάλας. Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία, μία εξαιρετική ωριμότητα από το Δήμο Καβάλας»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας αναφερόμενος στις συναντήσεις τόνισε πως «στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουμε μαζί με τον Περιφερειάρχη στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας επισκεφθήκαμε το Δήμο Καβάλας και το Δήμο Νέστου όπου είδαμε την πορεία των έργων που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και σε άλλα προγράμματα. Εξετάσαμε τη διαδρομή των έργων και τι προβλήματα αντιμετωπιίζουν και έγινε και μία συζήτηση για τα προς ένταξη έργα και τα μέτρα τα οποία θα ανοίξουν το επόμενο χρονικό διάστημα έτσι ώστε να μπορέσουμε να χρεισημοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλέια που έχουμε αυτή την περίοδο για να καλύψουμε με τα έργα αυτά τις ανάγκες κάθε περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας και να μπορέσουμε να τα απεμπλοκάρουμε από διάφορες διαδικασίες και να προχωρήσουμε απρόσκοπτά. Στο Δήμο Καβάλας είναι περίπου 107 εκ. ευρώ σε έργα που τρέχουν και που πρόκειται να ανοίξουν και περίπου 50 εκ. ευρώ στο Δήμο Νέστου».