Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Ενημέρωση | Γραφείο Τύπου | Συνάντηση εργασίας σχετικά με το Kavala Air Sea Show

Συνάντηση εργασίας σχετικά με το Kavala Air Sea Show

Εκτύπωση

air_show_2016_foto1Στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, συνάντηση εργασίας μεταξύ του Διευθυντή του Kavala Air Sea Show, κ. Παναγιώτη Γεωργιάδη, του συνεργάτη του για ιστορικά θέματα, καθηγητή κ. Πασχάλη Παλαβούζη, του μηχανικού ερευνητή και πιλότου David Bremner και του ανεξάρτητου παραγωγού Stephen Saunders. Τους επισκέπτες υποδέχτηκε εκ μέρους της ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Εργοανάπτυξης ΑΜΘ, κ. Χρήστος Γάκης, καθώς επίσης και συνεργάτες του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν οι απαιτήσεις που θα προκύψουν για την προετοιμασία της πτήσης του ιστορικού (πιστό αντίγραφο) πολεμικού διπλάνου Bristol Scout (που πριν από 100 χρόνια πετούσε ο υποπλοίαρχος Donald Bremner, παππούς του David Bremner, στην περιοχή της Θάσου, κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου). Ο David Bremner επί τριάντα χρόνια πραγματοποιούσε έρευνες και τεχνικές για να φτιάξει ακριβές ομοίωμα με το διπλάνο που πετούσε ο παππούς του. Οι δύο Άγγλοι ήρθαν σε επικοινωνία με τον κ. Πασχάλη Παλαβούζη προκειμένου να εξεταστούν οι απαιτήσεις για την προβολή του γεγονότος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και της πραγματικής πτήσης του αεροπλάνου.

air_show_2016_foto_2Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι προοπτικές προβολής που ανοίγονται για την περιοχή μας είναι πολύ μεγάλες, αλλά απαιτούν έγκαιρο και επαρκή σχεδιασμό για εξαιρετικής λεπτομέρειας γεγονότα και ανάλογους πόρους. Η Αεροπορική Λέσχη Μωραιτίνης Αριστείδης (ΑΛΜΑ) με έδρα την Καβάλα ανέλαβε την κάθε δυνατή υποστήριξη όλου του προγράμματος με σκοπό την μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση του προγράμματος προς όφελος της περιοχής μας.

Ο κ. Γάκης εξέφρασε το μεγάλο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Γεώργιου Παυλίδη καθώς επίσης και του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου να αναδειχθεί το γεγονός ότι η Θάσος ήταν σε στρατηγικό σημείο κατά τη διάρκεια του πολέμου και από καιρό συντονίζονται και υποστηρίζονται οι δράσεις για την προβολή της μοναδικότητας του γεγονότος.

Στους δύο επισκέπτες που δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές, τα πολιτιστικά ευρήματα και την φιλοξενία της περιοχής μας, δόθηκε ως ενθύμιο από μία πολυτελής έκδοση της ΠΑΜΘ για την Ανατολική Μακεδονία. Το θέμα ήδη ανακοινώθηκε από τον επίσημο δικτυακό τόπο (site) της αγγλικής ομάδας και «απλώνει» διεθνώς.