Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Ενημέρωση | Ανακοινώσεις | Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Έτους 2012

Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Έτους 2012

Εκτύπωση

Για τον Εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  • ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 9ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2012. 

  • ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών και Οργανισμών, από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου 2012 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 09 Μαΐου 2012  

ΩΡΑ 10.00 π.μ. ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Προκοπίου.

ΩΡΑ 10.30 π. μ. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ και ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο Ηρώο της πόλης από τον Αντιπεριφερειάρχη , τον  Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, το Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας, τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας, τον Διοικητή της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καβάλας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Νομού Καβάλας, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Νήσων Βορείου Αιγαίου, τον Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Στρατιωτικών Ειρηνικής Περιόδου,  τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων και τον εκπρόσωπο του Πανελλήνιου Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απογόνων «Ο Παύλος Μελάς», τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Καβάλας.

ΩΡΑ 10.40 π. μ. ΟΜΙΛΙΑ από τη Σχολική Σύμβουλο Φιλολόγων Χριστίνα Χ. Βαβμούρη – Δημάκη.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.


Πέρας Τελετής.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, οι Βουλευτές, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου, ο Στρατηγός Διοικητής της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, ο Δήμαρχος Καβάλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι πρώην Υπουργοί πολιτικών και υπηρεσιακών κυβερνήσεων κοινοβουλευτικών περιόδων, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, οι Πρωτοδίκες, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, ο Ειρηνοδίκης, ο Πταισματοδίκης, κατά την ιεραρχική τους τάξη, οι Προϊστάμενοι των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, οι Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων, οι Αντιπρόσωποι του Τύπου, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, οι Πρόεδροι των Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι των Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, εκπρόσωποι των Κομμάτων και οι Πρόεδροι των Συλλόγων και Σωματείων που λειτουργούν.
Οι Διοικητές και Αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, εν ενεργεία και αποστρατεία, κατά την ιεραρχική τους τάξη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Καβάλας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Καβάλας, οι Πρόεδροι των Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι των Αντιστασιακών Οργανώσεων και οι Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών.
Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.
Τελετάρχες ορίζουμε τον κ. Αλέκο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας  και τον κ. Ευάγγελο Μπουμπουτίνη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας.