Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Ενημέρωση | Ανακοινώσεις | Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά για το νέο έτος

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαου Γρανά για το νέο έτος

Εκτύπωση

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητές συμπολίτισσες,

Η χρονιά που πέρασε ήταν μία ακόμη δύσκολη χρονιά για τη χώρα μας και την περιοχή μας.

Είναι πλέον προφανές ότι τα αποθέματα της κοινωνικής αλληλεγγύης εξαντλούνται και όλοι μας αναζητούμε την πολυπόθητη διέξοδο από την οικονομική και κοινωνική κρίση που ταλανίζει τη χώρα.

Χρειάζεται όμως να αλλάξουμε πολλά από το παρελθόν μας.

Όλοι μας πρέπει να ξεπεράσουμε εκείνες τις αντιλήψεις και τις πρακτικές που μας οδήγησαν στην κατάρρευση και να υιοθετήσουμε αρχές που θα βασίζονται στην κοινωνική δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τον σεβασμό και την ειλικρίνεια προς τον πολίτη.

Παράλληλα, οφείλουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητές μας και να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας. Οφείλουμε να βασιστούμε στις δυνάμεις μας και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Οφείλουμε να συνεργαστούμε και να δουλέψουμε σκληρά, συγκροτημένα και με πνεύμα συλλογικότητας προς την κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της τοπικής οικονομίας, ώστε να δημιουργήσουμε νέες, παραγωγικές και βιώσιμες θέσεις εργασίας. Για όλους τους πολίτες.

Εμείς καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και ανάγκες, να αντιπαρέλθει τις θεσμικές δυσκολίες που αντιμετώπισε από την αρχή, να στήσει σε στέρεες βάσεις το νέο θεσμό και να στηρίξει με κάθε εργαλείο και τρόπο την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Έτσι μόνο μπορούμε να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή διαβίωση και ευημερία για τους πολίτες, που είναι οι βάσεις για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και την ανασύνταξη της τοπικής κοινωνίας.

Εύχομαι σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά, με υγεία, υπομονή και επιμονή, προσωπική και οικογενειακή ευημερία.

Ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΓΡΑΝΑΣ