Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Ενημέρωση | Ανακοινώσεις | Πρόγραμμα εορτασμού ημέρας Εθνικής Αντίστασης Έτους 2013

Πρόγραμμα εορτασμού ημέρας Εθνικής Αντίστασης Έτους 2013

Εκτύπωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Για τον Εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, στην πόλη της Καβάλας, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

  1. ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Νοεμβρίου 2013.
  2. ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Νοεμβρίου 2013.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

08.30 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΑΡΣΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

10.15 ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Προκοπίου.

10.45 ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ στο μνημείο των Ηρώων.

11.00 ΟΜΙΛΙΑ από τον Πρόεδρο του παραρτήματος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Άγγελο Θεοδοσίου, στο μνημείο των Ηρώων.

11.10 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ στο μνημείο των Ηρώων της πόλης από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, τον  Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Δήμαρχο Καβάλας, τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές, τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων.

Πέρας Τελετής.

16.40 ΥΠΟΣΤΟΛΗ ΣΗΜΑΙΑΣ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου. Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση τροχοφόρων κτλ., παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζουμε τον Αλέκο Αρμάγο, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και τον Ιωάννη Τατσίδη, υπάλληλο του Δήμου Καβάλας. 

Καβάλα, 6 Νοεμβρίου 2013


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΓΡΑΝΑΣ